2012-05-19 13:04:59• hírek • Kocsis Zoltán

Kruzlics Ilona kapta az első Kis Gedeon Környezetvédelmi Díjat

Szombat délelőtt a Kossuth-kertben található Zöld Házban első alkalommal adták a Kiss Gedeon Környezetvédelmi Díjat. A Szatmár megyei RMDSZ és a Környezetvédelmi Ügynökség választása Kruzlics Ilonára esett.

A díjátadó nyitányán Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a hallgatóság tudtára adta, hogy az RMDSZ tavaly decemberben döntött úgy, hogy igyekszik díjakkal jutalmazni azokat, akik különösen aktív tevékenységükkel jelentős mértékben hozzá tudnak járulni közösségünk fejlődéséhez, életének gazdagabbá válásához. Az érdekvédelmi szövetség és a Környezetvédelmi Ügynökség választása pedig Kruzlics Ilonára esett, így ő kaphatta meg az első alkalommal odaítélt Kiss Gedeon Környezetvédelmi Díjat.

Hersch Katalin, az Erdélyi Kárpát Egyesület tagja méltatásában elmondta, hogy Kruzlics Ilona 1940-ben, Erdődön látta meg a napvilágot. Három leánygyermekkel és négy unokával büszkélkedhet. „Mindig nagy kerékpárbarátként nem csak az alternatív közlekedést népszerűsítette, de humanizmusa is közismert. Nem véletlen, hogy társalapítója volt az Szatmári Máltai Szeretetszolgálatnak is", mondta.

„Nem számítottam erre a díjra, úgy gondoltam, kapja valaki olyan, aki többet tett a környezetvédelemért - mondta elcsukló hangon Kruzlics Ilona. Soha semmit nem valamilyen díjért csináltam, hanem így hozta az élet. Ilyen vagyok, örülök, ha segíthetek. A természetet mindig is szerettem és erre neveltem gyerekeimet, unokáimat is", tette hozzá.

„Azt szoktam mondani, hogy Isten áldása mindenkin legyen! Ezt kívánom mindenkinek. Na meg azt, hogy még sokat biciklizhessünk együtt", mondta nagymamás mosollyal Ilona néni.

Az ünnepség zárómozzanataként Csehi Árpád és Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség vezetője átadta Kruzlics Ilonának az emlékplakettet, az érdemoklevelet valamint egy-egy virágcsokrot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: